Lönnbackens kennel är en gammal kennel som funnits i familjen sedan 1951, då den inregistrerades i SKK. 1977 övertog jag, Inger, och min man Alf kenneln efter Alfs föräldrar. Engelsk Cocker spaniel och Långhårig dvärgtax har funnits på kenneln nästan sedan starten 1951. 

Mitt hundintresse började tidigt. Som barn rastade jag alla grannars hundar eftersom jag ej fick någon egen. Min första egna hund var en vit mellanpudel som jag köpte 1968 för min första lön. Den kostade 525 kronor och det var mycket pengar på den tiden. 

När vi 1973 bosatte oss intill kenneln blev hundar och avel ett intresse. Då svärmor tänkte lägga ner kenneln 1977 hade intresset vaknat på allvar och jag ville ta över. Då var det inte lika lätt som nu att få ett kennelnamn eller ta över en kennel. Först skulle man läsa och tentera i genetik, anatomi, kennelhygien och rasbeskrivning. 

Cockrarna var mina favoriter. Vår äldsta var Saris Chara, en härlig cocker med riktig röd färg och ett underbart temperament. Hennes dotter Lönnbackens Cindy fanns också på kenneln. 
Tyvärr fick vi ej fortsätta med dessa linjer då vi 1985 köpte en avelshane från England som fick PRA. De tikar jag hade behållit var alla efter honom. 
 

1987 köpte vi vår nya stamtik Greentree Treasuer Trove från Lillemor Böös. Första brokiga tiken, Allround´s Nathalie, kom från Allround´s kennel. Dessa båda tikar har vi sedan fortsatt vår avel på. Vi har fortfarande uppfödning av enfärgade och brokiga cockrar. 


Våra Långhåriga dvärgtaxar härstammar från Hokdalens kennel. 1980 fick vi en valp därifrån när kennelns ägare dog.Taxar födde vi tidigare upp i liten skala. Den sista valpkullen föddes 2007, men numera har vi inte längre några taxar kvar.  

Eftersom harjakt är Alfs stora intresse, har vi sedan många år tillbaka även Hamiltonstövare.

Vår förhoppning är att föda upp friska och sunda hundar som ska bli härliga familjemedlemmar som kan användas  till utställning, avel och allt vad man vill syssla med.